De magie van je eigen pad

Persoonlijke ontwikkeling met Paarden
Een traject van 9 maanden

In deze chaotische tijd waarin zoveel verandert is het een grote uitdaging om jezelf te vinden en te blijven. Terwijl je lichaam en je gevoeligheid je uitnodigen tot rust en stilte lijkt de kracht van de gewoonte, om maar druk te blijven door hollen als reactie op je wilde gedachten en gevoelens, je in haar greep te houden.

Herken je dit misschien?

 • Voel je dat het tijd is voor verandering in je leven, tijd om patronen te doorbreken
 • Vrij en onbevangen in het leven te staan?
 • En ruimte te geven aan wie je echt bent?
 • Speelt “denken” een hoofdrol in je leven?
 • Wil je van ruis naar rust & ruimte?
 • En de mogelijkheden van je gevoeligheid onderzoeken?
 • Je bewustzijn ontwikkelen met paarden als leermeesters?
 • Is het nu eindelijk Jouw Tijd?

Dan is dit traject de Magie van je Eigen Pad precies wat je zoekt!

Het traject biedt je alle ruimte om je eigen kracht, intuïtie en zelfvertrouwen te ontwikkelen en je inzichten te verankeren in je dagelijkse leven.

Aanmelden

Het programma

Het programma bestaat uit 4 fasen, verdeeld over 9 bijeenkomsten van een dag verspreid over een periode van 9 maanden.

In deze periode neem je je eigen persoonlijke ontwikkeling ter hand, terwijl je wordt bijgestaan door professionele coaches en paarden. Stap voor stap dieper in contact met jezelf.  Via verschillende invalshoeken van de chakraleer, systemisch werk en paardencoaching ontwikkel je onder andere je intuïtie en zelfvertrouwen. De aardse wijsheid die paarden van nature aanbieden helpt om alle inzichten en ontwikkelingen te verankeren.

Dit jaar is een jaar voor jou! Jij weet waar je behoefte aan hebt en jij bepaalt wat je eruit haalt

Het programma ziet er als volgt uit.

Fase 1 – dag 1: Anker dag

Deze eerste dag wordt besteed aan het ijken van hoe je op dit moment in het leven staat en aan het zichtbaar en tastbaar maken van je dromen en wensen. Denk hierbij aan vragen als “hoe is het nu met je, en waar wil je naartoe?” of “waar gaat het goed in je leven en waar werk je jezelf nog tegen?”. Op deze dag maak je uiteraard ook kennis met je medereizigers op dit traject.

Fase 2 – dagen 2 en 3: Basis Vertrouwen

In deze fase leer je meer over het belang van het basis chakra. We besteden aandacht aan hoe het zit met jouw basisvertrouwen. Je krijgt inzicht in de natuur van de mens en hoe je eigen overlevingsmechanisme werkt. Je leert welke onvervulde behoeftes uit de beginfase van je leven nog steeds invloed uitoefenen op je huidige leven en hoe je hiermee om kunt gaan.

Ook fysieke bewustwording hoort bij deze fase, want je lichaam kent je beter dan je gedachten. Signalen (pijn, spanning etc) geven je informatie. We reiken je technieken en oefeningen om je bewuster te laten worden van je lichaam en daarnaar te luisteren.

Fase 3 – dagen 4 t/m 8: De ontwikkeling

De volgende 5 opleidingsdagen worden gewijd aan de chakra’s 2 t/m 6, ieder met hun specifieke aandachtsgebieden. In de ochtend richten we ons op theorie, meditatie en visualisatie oefeningen. In de middag worden de inzichten, vragen en situaties opgesteld met paarden.

Fase 4 – dag 9: “Hier ben ik nu”. Laatste chakra en verankering bij de paarden

In de ochtend komt het 7de chakra aan bod en ‘s middags is er ruimte om de Magie van Jouw Eigen Pad in het bijzijn van de paarden te evalueren en stil te staan bij wat het traject jou heeft opgeleverd.

Begeleiding en huiswerk

Gedurende het traject krijg je een aantal schrijfopdrachten om te ontdekken welke signalen je pad belichten en hoe je de verworven inzichten kan inzetten in je leven.

De begeleiders Titia en Bernadette staan samen met de paarden naast je in het proces van ontwikkeling en steunen je waar nodig.

Vragen?:

Hoe zou het voor jou zijn als

 • je eindelijk je hinderende patronen hebt doorbroken?
 • ruis heeft plaats gemaakt voor rust en ruimte?
 • je van je gevoeligheid je kracht hebt gemaakt?

Aanmelden

Voel je welkom de Magie van je eigen pad te ontdekken!

Achtergrond van de coaches

Titia Hennemann:

Nadat ik Leiden verliet waar ik kunstgeschiedenis studeerde heb ik meerdere jaren ambitieus in het bedrijfsleven gewerkt, gericht op W&S en Executive search. Een ziekte zorgde ervoor dat ik bewuster werd van mijn levensstijl en toen ik in 2000 een burnout kreeg gooide ik het roer totaal om. Een aura-reading inspireerde me om de 5-jarige opleiding Intuïtieve Ontwikkeling te doen, waarna ik een eigen praktijk in aura-readen oprichtte, Illuminosa. keuze, waarbij ik mijn intuïtie en gevoeligheid kon inzetten voelde als thuiskomen. Ik vulde mijn mogelijkheden op dat gebied daarna aan met de opleiding Familie Opstellingen en Systemisch Werk.  Kort daarna nodigde een paard me uit systemisch werk te combineren met paarden.

In 2011 was ik ineens in de gelegenheid een eigen paard te kopen, een droom die uitkwam! Maar het bleek de start van een intens en bijzonder avontuur, waarin mijn paard me uitdaagde om de verbinding met mezelf te herstellen. Vele coachings sessies, trainingen en cursussen en wijze mensen hielpen me hierbij.

Het avontuur,  alle wijsheid en inzichten die ik op dit pad van mijn bijzondere paard heb geleerd,  heb ik in een boek beschreven, Pluk de appel. 

Nu is de tijd aangebroken dat ik deze wijsheid en inzichten ook met anderen kan delen. Kreeg ik meerdere duwtjes in de rug om het in de wereld te zetten. Zo herinnert de foto bovenaan, gemaakt door mijn schoonbroer Bernard Contempré(C), me keer op keer aan de Magie van mijn éigen Pad. En toen ik het idee besprak met mijn collega coach en opsteller Bernadette Nijhuis, was ze meteen enthousiast om mee te doen: De Magie van je eigen pad was geboren.

Bernadette Nijhuis:

Na het behalen van het HEAO-diploma heb ik gedurende 15 jaar diverse(management)functies bekleed in het bedrijfsleven. Toen me dat niet meer genoeg voldoening opleverde, ben ik in 2009 mijn bedrijf 'Chevalja' gestart, want werken met mensen en paarden is waar mijn passie ligt.

Ik heb een heel brede interesse en volg dan ook de meest uiteeenlopende trainingen. Omdat iedereen anders is, ben ik van mening dat er niet 1 ‘beste’ methodiek is, dus ik vul mijn ‘coach-rugzak’ graag zo gevarieerd mogelijk.

In de praktijk van het rijles geven, merkte ik op hoeveel de mentale staat van iemand invloed heeft op iemands fysieke balans en beweging, maar ook op de samenwerking met het paard. Dit interesseerde mij zodanig dat ik me in 2012 ben gaan scholen tot coach en dan vooral in combinatie met paarden, wat me tot op de dag van vandaag nog steeds blij maakt, verwondert en inspireert.

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+