Eventjes mn stoepje schrobben..

Allereerst een heel gelukkig, vrolijk nieuwjaar voor iedereen!

En dan nu mijn eerste blog voor het nieuwe jaar. Ik weet niet hoe dat met jullie is, maar ik heb altijd een soort drempelvrees voor het nieuwe jaar. Laten we wel wezen, het is eigenlijk niets anders dan een dag als alle anderen, maar doordat wij er met ons kalendersysteem een nieuw jaar van maken, heb ik altijd het verlangen ook met een schone lei te beginnen. Nieuwe plannen te maken, en , als t effe kan, oude rommel los te laten. En daar zit ‘m nu net de crux. Nieuwe plannen betekent ook weer, hoge verwachtingen, en jahoor, hop, daar hobbelen natuurlijk ook meteen weer die “oude koeien” achteraan: mijn boycotters,  de angst dat ik daar niet aan kan voldoen, dat ik het niet aankan,  er anderen al veel verder mee zijn, wat kom ik eigenlijk brengen,me nog ergens schuldig over voelen-wat me zowiezo altijd helemaal verlamt.. mijn oude duivels, die ik toch heus al eerder had bekeken, herkend en  de deur uitgedaan.. Maar nee,zo makkelijk laten die zich niet kennen, ze kennen de weg naar mij als geen ander, deuheu, ze liepen zowat mijn hele leven met me mee..Als sluipende sombere draken beloeren en belasten ze me, en zetten me leeg en kaal en ongemotiveerd neer bij over de drempel van dat nieuwe jaar.  Uitstel, uitvluchten, zijweggetjes stap ik dan in. En zit ik bij het begin van dat nieuwe jaar prompt met precies datgene wat ik wilde loslaten..oude rommel, die ouwe koeien…

Maar gelukkig kwam daar mijn redding, “het stoepje”. Deze vakantie heeft mijn man mij helemaal “wired” gemaakt op Spotify, en viste ik op deze muzikale database allerlei verlorengewaande ouwe ouwen naar boven. Die gouwe ouwen bleken een remedie voor n ouwe koeien  Zoals nu,Het stoepje.. . .Sylvia Alberts – Het Stoepje – Live 1968 of dit is spotify, gratis en voor niets , online muziek.. Sylvia Alberts – Het Stoepje – Live 1968. (Het is het enige medium waar het op te vinden is, Spotify mag me dankbaar zijn, zo maak ik ook nog ff reclame voor ze)

Vanmorgen heb ik met mijn dierbare spirivriendin Marjanne het transformatiespel gespeeld, spelen,ha! .. Ik heb eventjes mn stoepje geschrobt,.. kom zo wel naar binnen..

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+

Een reactie plaatsen