Reach out!

Terwijl de regen tegen mijn autoramen sloeg, reed ik naar vanmorgen zélf naar Trudy Warger (http://equichester.weebly.com/ )

Dit keer zou niet mijn dochter met haar vriendin les krijgen van haar, maar ging ik voor mezelf!

Ik wilde graag een lesuur “zitten” krijgen. Om aan mijn balans te werken, die toch nog wel wat wiebelig is, maar ook omdat ik nog steeds niet helemaal goed door heb hoe nou een bocht gereden wordt op een paard. En het na 40 jaar rijden ( !) nog steeds doe alsof ik een fiets stuur…wat Jugueton maar een matige actie vindt..

Onderweg hoorde ik dit liedje, Reach out, van Four Tops wat één van mijn favorieten was toen ik- blijkbaar( ik keek net naar de datum waarop het uitkwam)- 5 was.

https://www.youtube.com/watch?v=k5tBF8IOHQw

Begreep toen geen bal van de woorden, maar nam het later op n cassettebandje op en luisterde het grijs.Nu kwamen de woorden me zo aanrollen. Reach out and I’ll be there. Wat een bemoedigende tekst. Want hoe eng is het soms om uit te reiken. Als je niet het vertrouwen hebt of je uitgestoken hand wel wordt aangenomen. En hoe gauw gaan we dan maar liever niet meer uitreiken, omdat die afwijzing pijnlijker is dan het jezelf maar liever niet gunnen. Ooit in de opleiding systemisch werk leerde ik over “das Unterbrochen Erreichen”. Het is een term die uitlegt wat er met een mens kan gebeuren als hij in hulpeloos moment als kind, waarin hij uitreikte, geen respons van zijn/haar ouders kreeg, of niet de steun krijgt die hij zoekt. (Wat daar dan ook de reden voor is bij de ouders) . Het kan voor het kind zo pijnlijk zijn, dat er dan een mechanisme optreedt dat het niet meer uitreikt, omdat dat minder pijnlijk is dan nog een keer afgewezen te worden. Waardoor het een natuurlijke verbinding met zichzelf kan verbreken, met het vertrouwen in zichzelf. Ik geloof dat heel veel mensen zoiets in meer of mindere mate wel herkennen, en iedereen dealt daar mee op zijn eigen manier. Sommigen gaan juist heel erg strijden om iets te bereiken, sommigen vragen en vragen en krijgen nooit genoeg, anderen trekken zich juist terug en vragen maar liever niet meer en kunnen dan depressief worden, of heel gefrustreerd, sommigen blijven maar bevestiging zoeken. Zo ééntje was ik. Wás ik !. Want ik ben aan het leren wel weer uit te reiken. Mezelf te gunnen wat ik eigenlijk graag wil. En niet eerst aan voorwaarden voldaan hebben, mijn gedachten los te laten die zeggen hoe “het moet”, wat ik geleerd heb zoals “het hoort”, wat er van mij verwacht wordt.

En wat komt er dan een boel goeds op mijn pad. Zo ook Trudy. Het paardje Ton stond al opgezadeld met een western zadel toen ik aankwam. Eerst even aardingsoefeningen doen, de spanningen in mijn lijf loslaten, en toen, aan de longe in de bak. Alleen maar in stap. Als een kind dat voor het eerst op een paard zit op het strand..In rust. En kijken waar ik spanning op bouw. Oh, daar in je rug, weer ademen. En dan bestuderen hoe ik toch iedere keer in de volte, onbewust, mijn fiets-stuur-methode weer toepas. Dan maar een stokje erbij, wat meteen weer als een fietsstuur meedraaide, totdat hehe, eindelijk mijn kwartje viel..het stokje moet als een pijl naar het centrum bewegen, niet als een fietsstuur.. dehe….

Na het hele rustige, ontspannen lesuur zaten we nog even samen aan de koffie. En weer kwam Reach out als thema langs.. En ontdekten Trudy en ik hoeveel we nog te delen hadden.. Als je uitreikt.. en I”ll be there aan je zelf kan zeggen, en dus je hart weer durft te volgen, kom je ook precies die mensen tegen waar je je goed bij voelt !!

Zodra het warmer wordt gaan we samen een ochtend opstellen met paard Chester. Ik heb er nu al zin in !

Lyrics Reach Out I’ll Be There”

Now if you feel that you can’t go on (can’t go on)
Because all of your hope is gone (all your hope is gone)
And your life is filled with much confusion (much confusion)
Until happiness is just an illusion (happiness is just an illusion)
And your world around is crumbling down, darlin'(Reach out) Come on girl reach on out for me
(Reach out) Reach out for me
Hah, I’ll be there with a love that will shelter you
I’ll be there with a love that will see you throughWhen you feel lost and about to give up (to give up)
‘Cause your best just ain’t good enough (just ain’t good enough)
And your feel the world has grown cold (has grown cold)
And your drifting out all on your own (drifting out on your own)
And you need a hand to hold, darlin'(Reach out) Come on girl, reach out for me
(Reach out) Reach out for me
Hah, I’ll be there to love and comfort you
And I’ll be there to cherish and care for you

(I’ll be there to always see you through)
(I’ll be there to love and comfort you)

I can tell the way you hang your head (hang your head)
You’re not in love now, now you’re afraid (you’re afraid)
And through your tears you look around (look around)
But there’s no peace of mind to be found (no peace of mind to be found)
I know what your thinking
You’re a loner, no love of your own, but darling

(Reach out) Come on girl reach out for me
Reach out, just look over your shoulder
I’ll be there to give you all the love you need
And I’ll be there you can always depend on me
I’ll be there

 

 

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+

1 gedachte over “Reach out!”

  1. Mooi Tiets,

    en zo typisch hoe het thema zo zij aan zij vaart. Dit weekend kwam ik er toch echt achter dat ik weer helemaal mijn ruimte in mag nemen in de zin van mijn bol weer helemaal vullen. Dus niet terughouden of verstoppertje spelen…

    hug en tot snel,

    xx

Een reactie plaatsen