Vindt de juiste frequentie !

Vanmorgen bracht ik mijn jongste dochtertje naar school. Radio 4 stond aan, en ineens klonk daar een stuk van Mozart’s requiem, het deel Domine Jesu Christe om precies te zijn.  Terwijl ik ‘s ochtends op zijn minst gezegd altijd zo sloom ben als een slak, en ruim de tijd nodig heb om zeg maar “bij de mensen te komen”, zat ik nu meteen rechtop in mijn stoel. Ik draaide de radio harder en zei enthousiast aan mn dochter hoe mooi ik deze muziek toch vind. http://www.youtube.com/watch?v=xO3nT5cvaOo Bij het afsluiten verwoordde de radio-omroepster precies mijn gevoelens, dat ze, ondanks het feit dat het toch een requiem is, altijd vrolijk en opgetogen wordt van dit stuk.

En zo herinnerde ze me aan het onderwerp voor mijn blog,waarop ik al eerder deze week aan het broeden was. Radiofrequentie, trilling.  Ik heb de laatste dagen een energiedip, en zag als een berg op tegen alles wat er thuis moet gebeuren, de was, huiswerk met de kinderen, mijn plannen, schrijven, eigenlijk alles. En dat terwijl ik net terug ben gekomen van een skivakantie en eigenlijk verwachtte met volle inspiratie en schwung mijn leven ter hervatten. Mispoes! Niets daarvan. Als een druilerige vermoeide oude dame sleep ik me deze dagen van deze week door. Mijn “batterijen”zijn blijkbaar even leeg. Maar, daardoor werd ik wel ineens heel bewust van die dingen die mijn batterijen weer opladen, wat ik blijkbaar een tijd niet had gedaan.  Zo als een sms-berichtje van een nieuwe vriendin, en het telefoongesprek dat we daarna voerden. Had het met de inhoud van onze conversatie te maken, ja, ook, maar er is meer, een gevoel van herkenning, de humor, een soort van thuiskomen, vertrouwdheid, zeg maar gewoon: het gevoel dat je op precies dezelfde golflengte zit.  Op één of andere manier werkt dat helend. Iedereen kent eigenlijk wel die golflengtes: als je bij een groep onbekende mensen komt en je bij bepaalde personen daarvan meteen op je gemak voelt, bij anderen juist niet.Daar krijg je het koud van, of je word er moe van. En dat zit t m niet zozeer in wat ze je zeggen. Eigenlijk zouden we alle beleefdheidsgesprekjes kunnen overslaan, en in openheid en naar waarheid zeggen, “we zitten wel/niet op dezelfde golflengte”. Dan kan je ook niemand kwetsen, want iedereen heeft zo zijn eigen golflengte en er is altijd wel iemand die op jouw golflengte zit, waarom je tijd dan verdoen, je energie verliezen met iemand waarbij dat niet zo is?  Sterker nog,je kan op zoek gaan naar precies die frequentie waar je je vrolijker en lichter van voelt. En je daarop afstemmen. Als gelijkgestemde energie bij elkaar zijn komen er zulke goede vibes vanaf, zoveel licht… (Waarom we-ik in ieder geval..- ons toch altijd weer laten verleiden door die zware, moeilijke frequenties..Gek genoeg is dat ook waar de media van leven..!?)

Zoals ik me vanmorgen weer realiseerde, werkt muziek helemaal met trilling, frequentie, sterker nog muziek is alleen maar trilling. Wat een heerlijk hulpmiddel om je weer beter te voelen, je trilling te verhogen ! Ik ben me er nu in ieder geval nóg bewuster van.

Ik liet net even onze hondjes uit en liep een struik voorbij waar een boel mussen zaten te tsjilpen, http://www.youtube.com/watch?v=Y2rsgTrF7iU .  Voel je wat ik bedoel?

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+

Een reactie plaatsen