Illuminosa? Wie is Titia Hennemann?

IMG_7125

Deze zon die ik op mijn 7de tekende, is het symbool van mijn leven. Zon. Licht brengen, licht zijn. Dat is wat mijn ziel wil. Dansen in het licht.

*Dansen in het licht*

Dansen in het licht als op de gouden randjes van de wolken
dat is wat mijn ziel graag wil
Aan de hand genomen door de geschreven woorden, om daarheen te gaan waar ruimte is om te zijn
Waar we ons eigen verhaal leren vertellen, losgemaakt van kaders
Waar de ziel kan glimlachen,
wanneer we opzij stappen voor dat wat er is
En we de stilte voelen
De stilte zijn
Terwijl de zee mijn voeten
schoonspoelt
De meeuwen hoog vliegen
Danst mijn ziel
en volg ik de golven van de zee die
mijn hart laten zingen
Ik ben er

(Door mijn wijze jonge vriendin/dichteres Pola Riabokon, maart 2016)

De magie van mijn eigen pad

Ik leefde in de ban van mijn gedachten en emoties. Mijn snelle geest dwong me vanuit een oud patroon tot hard werken en mijn best doen om erkend te worden. De wereld vond ik hard, veeleisend en onveilig. Als kind ik fantaseerde ik dat ik, gezeten op een prachtig zwart paard, in andere werelden leefde, waar alles vrolijk, verbonden en veilig was. Eenmaal volwassen was het mijn doel de wereld te redden. En toen kwam er een echt paard in mijn leven. Een prachtig jonge hengst raakte mijn hart. Maar waar ik in mijn dromen volledige eenheid had met mijn fantasie paard, confronteerde dit levensechte paard met de werkelijkheid van mijn plan. Met een harde schop gaf hij me te kennen dat dit plan "de wereld redden" bekende : mezelf redden. Ik had geen vertrouwen in mezelf. Ik richtte me liever op anderen, en hoopte door hen te pleasen mijn plek op aarde veilig te stellen. Hij gaf me duidelijk te kennen dat ik geen verbinding met hem zou krijgen als ik niet verbonden was met mijzelf.

Wat ik daarvoor te overwinnen had, werd me datzelfde jaar duidelijk. Er kwamen uitdagingen op mijn pad die ik in mijn wildste fantasie niet had kunnen dromen. Een man met een levensbedreigende ziekte, ouders die beiden dementie verschijnselen vertoonden en zich niet wilden laten helpen. Mijn lichaam deed ook n duit in het zakje: ik kreeg voor een tweede keer borstkanker.

Doodsangst overspoelde me

Angst voor het leven dat ik niet vertrouwde. Angst om te leven zoals mijn hart het vroeg. Het werd me duidelijk dat ik me moest losmaken van de goedkeuring van mijn omgeving om mijn eigen leven en mijn zelfvertrouwen te hervinden. Stap voor stap ontdeed ik me, met behulp van mijn paard, van de de controledrang door mijn verstand en verwachtingen. Leerde me over te geven aan het leven. Mijn grote witte wijze paard stond naast me en leerde me mijn eigen kracht te erkennen.

Het heeft even geduurd voor ik van al deze avonturen bij was gekomen. Ik schreef een boek wat me hielp de wijsheid die ik die intense jaren met hem beleefd hadte verwerken en verankeren.

Ik heb diepe dankbaarheid voor mijn grote witte magische vriend, voor alles wat hij me gegeven heeft. Het avontuur is klaar. Tot mijn grote verdriet betekende dit ook dat hij afgelopen jaar naar de andere kant van de sluiers is vertrokken. Maar niet zonder me nog een groot cadeau te geven: me te herinneren aan mijn kracht en de zo grote verbinding die er tussen ons gegroeid was.

Mijn verlangen naar onze verbinding helpen me ook weer gebruik te maken van mijn gaven om in die andere wereld contact met hem te kunnen maken.
Onvoorwaardelijke liefde, vrijheid en onbevangenheid, dat is wat we mekaar gegeven hebben.

Nu staat hij op een andere manier naast me, waardoor ik rust en vertrouwen in het leven heb hervonden.

Thuiskomen. Aanwezig zijn. Me ervan bewust zijn dat mijn Ziel me het allerfijnste gunt dat ik maar kan wensen in dit leven: mijn gouden zelf zijn, Plezier hebben, Stralen, genietend van het magisch speelse in eenheid met mijzelf en alles om me heen. Steeds meer. Nu. En ik voel dat het werkt als een spiraal. Dat mijn energie de wereld om me heen beïnvloedt. En ik weet dat dát de weg is die we te gaan hebben. Verantwoordelijkheid nemen om ons zelf te bevrijden van alles wat ons tegenhoudt te stralen in dit leven.

Ik verheug me om samen met Jugueton en nieuwe paarden die ik als vriend zal ontmoeten andere mensen helderheid te geven op hun eigen pad.

En wat kan ik dan concreet voor je betekenen?

Mijn helderziendheid helpt me de niet-alledaagse werkelijkheid te kunnen waarnemen. Een werkelijkheid bestaande uit symbolen, dieren, gidsen, dromen etc. Mijn achtergrond in Kunstgeschiedenis helpt me de symbolen te zien die ons als mens eeuwenlang hebben geraakt en geïnspireerd. In de natuur kijk ik ook met ‘andere ogen’  dan alleen met mijn zicht en geven de tekens afkomstig uit de natuur en de omgeving me aanwijzingen die me helpen in het leven en in mijn werk.

Mijn talent is het lezen van energie, bij mens, dier en organisaties.  Maar ook coach ik en organiseer ik opstellingen met paarden, waarbij ik gebruik maak van hetzelfde talent.

In een reading en coaching komen die aspecten en mogelijkheden aan het licht die je helpen weer thuis te komen, de verbinding met jezelf te herstellen. Je wordt je bewust waar je jezelf tegenwerkte, en welke weg je kan inslaan om als stralend mens door het leven te gaan. Vaak ervaren cliënten dat een transformatie dan ook al op energetisch gebied plaatsvindt.

En in opstellingen zijn het de paarden die je op hun authentieke wijze de weg wijzen naar datgene waar je altijd naar opzoek was. Je zelf.

Illuminosa is waar ik voor sta.

Ben je toe aan Illuminosa?

Voel je hetzelfde verlangen ? Heb je ook genoeg van de strijd met je draken uit het verleden? De moeilijke weg? Het hoeft niet meer. Ik nodig je uit om thuis te komen in je eigen paradijs, en ruimte te maken voor je Magische Stralende Zelf.

Bel of mail me:

06 54927060
Titia.Hennemann@Illuminosa.nl

Recensie:

 • Titia is een coach van de nieuwe tijd, verbinding maken met jezelf, je natuur en de natuur om je heen. Ze is in staat met hart, ziel én intuitie een verhelderend beeld te scheppen waarbij ze de toepasbaarheid niet uit het oog verliest. Ze is een coach die let op zichtbare en onzichtbare signalen en weet dit alleen en in samenwerking samen te voegen. Het resultaat voor de client daarbij voorop gezet. Titia kan woorden als 'healen' en 'readen' waarde geven op intellectuele en liefdevolle wijze.
  Titia is echt in een wereld die soms onecht aandoet.

Achtergrond

 • Gelukkige Ruiter Academie, Monya Spijkhoven
 • Hartcommunicatie met je dier, Susan Knauf
 • Zanglessen bij Lia Mulder
 • Basisvaardigheden traumaverwerking en EMDR, Ikev
 • Communicatie met dieren, Janna Huis en Arine Kruyt
 • Spiegelen met paarden, Sanny van Essen
 • Familie opstellingen en systemisch werk, Elly te Brake
 • Intuïtieve Ontwikkeling, Carolina Bont
 • Kunstgeschiedenis, Leiden
 • Gymnasium in Antwerpen

Een warm nest...

... waar ik echtgenote ben van een held van een man, Philip en moeder van twee prachtdochters, Vita en Huan-Yu en wordt ons gezin verder opgevrolijkt door twee kleine hondjes Raja en Pepsi en nu, op afstand vanuit de onzichtbare wereld, het paard Jugueton.

Titia Henneman

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+