Opstellingen met Illuminosa

De roep van het witte paard: opstellingen met paarden

Wat is een opstelling?

Een vraag of probleem uit je leven (persoonlijk, maar ook zakelijk) kan je door middel van andere personen of voorwerpen opstellen in een afgebakend gebied.

En dan gebeurt er iets wonderlijks: iedereen die in de ring wordt opgesteld, wordt zich zonder voorkennis, bewust van de emotionele, fysieke, mentale lading van de situatie zoals die alleen bij de vraagsteller bekend is. Hierdoor worden patronen uit het leven van de persoon duidelijk en worden blokkades opgegeven.

De methode is in de Westerse wereld geïntroduceerd door Bert Hellinger.

Opstellingen met paarden?

Sinds begin 2011 verscheen er regelmatig een wit paard in mijn dromen, dat me keer op keer tot diep in mijn ziel raakte.Vrijheid, een verlangen naar eenheid en emotionele verbondenheid, dat waren de gevoelens die dit mythologische paard bij me losmaakte.

Altijd al hebben paarden in mijn leven een grote rol gespeeld, in de werkelijkheid, maar ook symbolisch. Door mijn verlangen meer met hen samen te zijn ontrolde zich- vanuit de flow- een nieuwe formule: sinds 2011 leid ik Opstellingen met paarden. Als je een sensitief paard laat meedoen in een opstelling, voelt het naadloos de energie van het veld aan en neemt daar een rol op zich, zoals die op dat moment nodig is.

Door hun verfijnde waarnemingsvermogen en hun natuurlijke manier van het zich bewegen in een groep, laten paarden zich zien als ware heelmeesters. Soms confronterend, soms koesterend, maar altijd zonder oordeel.Ze brengen alle aanwezigen meteen in het hier en nu. Dank zij hen worden opstellingen nog meer een soort spel, waarin iedereen zich verbonden voelt, terwijl je soms een rol speelt en hem dan weer loslaat.

Door alle aanwezigen worden deze sessies als diepgaand, verbindend en helend ervaren.

Recensies:

  • Hartstikke bedankt voor de opstelling van vandaag: er is een enorme last van mijn schouders gevallen!
  • Nu alles inmiddels een beetje op zijn plek aan het vallen is wil ik je laten weten dat ik het een heel bijzondere middag vond en dat het fijn was om je weer te zien. Ik heb echt bewondering voor hoe je met name mijn opstelling faciliteerde. Er waren momenten dat ik vreesde dat er geen beweging meer mogelijk was..De uitkomst van de opstelling heeft me veel inzichten opgeleverd. Daar ga ik de komende tijd eens rustig mee aan de slag

Belangstelling om deel te nemen? Kijk naar agenda elders op mijn site.

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+