Pluk de appel ( vervolg proloog)

vervolg Proloog uit Pluk de appel

..Mensen die voorbij komen groeten mij en verdwijnen in het niets. Dieren verschijnen en vervagen weer. Hoewel er met geen woord wordt gesproken, neem ik alles waar, voel ik wat er in de andere wezens omgaat. Er is geritsel in het struikgewas en ik vang de blik van een dier. Ik luister naar het geruis van bladeren en snuif geuren op die ik ken. Onder dat alles is een constante ademhaling hoorbaar. Wiens ademhaling? Die van mij.
En niet alleen van mij. Het is de ademhaling van de hele omgeving. Geheel afgestemd en synchroon. Alles beweegt op de zelfde ademhaling mee, alles beweegt als één ding. Wát een overweldigend gevoel. Het ritme wordt aangegeven door mij en toch vloeit het naadloos over in het ritme van de natuur om me heen. Alle wezens ademen met mij. En in mijn hoofd is het stil. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht en dat is omdat, omdat ik glimlach! Mijn hart gloeit en groeit. Ik voel me totaal opgenomen en éen met alles om me heen. Mijn lichaam voelt warm en gewichtloos, het geeft zich helemaal over. Ik ben thuis.
Dan valt mijn oog op de oude brug. Het is tijd om terug te gaan. Terwijl ik mijn voeten voorzichtig weer op de planken zet, glijdt een ijzige kou in mijn lichaam en lijken mijn zintuigen zich dicht te draaien. Terug op de andere oever open ik mijn ogen. Tranen lopen over mijn wangen. Hoe kom ik daar ooit weer terug?”…

Vanaf 12 juni 2016 is “Pluk de appel” te bestellen bij Uitgeverij Elikser  je kan het ook bestellen bij je lokale boekhandel.

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+