De ontbrekende schakel

Nadat ik “schoon” en voorlopig genezen was verklaard door de artsen, inmiddels bijna 20 jaar geleden, de chemo en andere behandelingen achter de rug, wilde ik mijn leven hervatten. Was de bedoeling. Maar hoe? De artsen hadden mijn lijf wel behandeld, ervoor gezorgd dat de ziekte gestopt werd, maar hoe moest ík nou verder? Ik voelde me een bibberig en onzeker. In hun handen en onder hun controle had ik me heel veilig gevoeld.Ik had tópartsen, die ik volledig vertrouwde en ik had me compleet aan hun zorgen overgeleverd. Zij wisten precies wat goed voor me was, hadden het voor een bepaalde tijd voor mij overgenomen, op dat moment waarop ik ineens oog in oog stond met een levensbedreigende ziekte. Maar daardoor was ik ook compleet de regie over mijn leven kwijt. Of althans het vertrouwen om te weten wat goed voor me was. Het is inmiddels 20 jaar geleden dat ik borstkanker kreeg. Ik ben in die jaren door allerlei fasen gegaan, stappen naar zelfkennis, op zoek naar mijn eigen kracht, het hervinden van mijn zelfvertrouwen. Maar één ding is me heel duidelijk geworden: ik leefde in mijn hoofd. En mezelf terugvinden had alles te maken met het hervinden van mijn eigen natuur, het herstellen van de verbinding met mijn eigen lichaam, het hervinden van mijn eigen kracht.

Of terwijl: De onschuld van Eva, de vrouwelijke kracht, erkennen (het voelen, intuïtieve,sensitieve in de mens, de overgave, de aarde zelf), omdat zij als eerste de Appel plukt, bewuster wordt,inzicht in goed en kwaad krijgt: Adam, de mannelijke kracht zijn overmacht ontnemen (overmacht van de kennis,compleet in ons hoofd leven.. controle, techniek, dominantie van wetenschap) de Slang in ere herstellen (het ultieme aardse genieten), zijn als God, Godin(bewust zijn van het spirituele, onze eigen creatieve gaven en verantwoordelijkheid voor de werkelijkheid die we scheppen) en zelf het Paradijs weer creëren (accepteren dat alle spelers deel van jezelf zijn, en thuis willen komen)

DE ONTBREKENDE SCHAKEL?: Een belangrijke ontdekking was dat daar waar artsen je lichaam beter maken, zij zich bezig houden met de lichamelijke kant van wie je bent. Zij genezen je lichaam,..maar, waar blijf je met je geest, je gedachten, hoe je je voelt, waar blijf je zelf? Kan je zelf iets doen of kunnen alleen ánderen je beter maken. En als je zelf wat zou kunnen, wie helpt je dan met het hervinden van je eigen helende kracht, je geestelijke kracht. Wie helpt je met de twijfel, wie zorgt ervoor dat je weer contact krijgt met je eigen wijsheid, je innerlijke compas, waardoor je je zelfvertrouwen hervindt? Hoe vind je je autonomie? Hoe kom je weer in contact met je eigen natuur?

1. Contact met je lichaam: Voelen, ervaren, het andere Weten: Omdat ik op zoek ging naar mijn eigen zekerheid, zelfvertrouwen, mijn autonomie, heb ik in al die jaren bijzondere mensen leren kennen. Het was een ware ontdekkingstocht, die me veel heeft geboden. Ik ontmoette mensen die aandacht en tijd voor me maakten. Die me lieten kijken naar al die afgewezen stukken van mijzelf. Die me in contact brachten met mijn eigen kracht. Natuurgenezers, alternatieve helers, de holisten, coaches, de sensitieven, paardenfluisteraars, therapeuten met nieuwe (nog) niet wetenschappelijk bewezen methodes, die soms nog in een”vage”hoek worden gedrukt. Bij sommigen van hen volgde ik opleidingen die mijn intuitie ontwikkelden, leerden me hoe je van een “wetend veld “gebruik kan maken, zoals bij de opleiding Systemisch Werk. Steeds meer durfde ik op mijn gevoel af te gaan en bleek dat gevoel me de goede kant op te sturen. Een heel andere kant dan die ik vroeger uitging. Ging ik vroeger af op wat mijn omgeving mij geleerd had, wat mijn hersens me vertelden. Ging het om erkenning, uiterlijke kwaliteiten, succes, macht, richtte ik me op de buitenwereld.

Nu kwam ik bij zachtaardige, bescheiden mensen, merkwaardige mensen, buitenbeentjes die anders waren dan de “gevestigde orde”. Die vaak in een kleine kamer in hun huis praktijk houden. Met biosensoren zwiepten, met hun ogen dicht waarheden over mij vertelden en inzichten brachten. Sommige van hun praktijken worden inmiddels vergoed. Gelukkig zijn er steeds meer verzekeringsorganisaties die dat doen,het geld dat zij kosten staat niet in verhóuding met hetgeen een mens aan ziekenhuiskosten kwijt is. Hetgeen ze te bieden hebben is minstens net zo waardevol als wat wetenschappers en artsen ons bieden.

De essentie bij al die personen is dat ze hielpen de verbinding te herstellen met mijn eigen natuur, mijn lichaam, mijn intuitie, met mijn ziel, met het onzichtbare of de bron, weer heel te worden. Waardoor ik me steeds bewuster werd van de overmacht die mijn hersens en mijn denken op mijn bestaan hadden. Als er iets is wat ik bij deze mensen voelde, is het wel hun warmte en liefdevolle werkwijze, waarbij ze zichzelf opzij zetten voor een hogere kracht, die door ze heen stroomt. Dankzij hen groeide ik, ontdeed ik me van allerlei oude patronen waardoor ik keuzes maakte die niet bij me pasten, voelde ik hoe ik mijn zelfvertrouwen hervond en heel eigen wegen durfde te kiezen. Het kompas in mezelf kan vinden.

Zij zijn de ontbrekende schakel in het genezingsproces, zij helpen mensen te helen, heel te worden.

Ik kan en wil ze daarom van harte aanbevelen. Het is tijd dat zij gezien worden. Het is tijd dat ik mijn ervaringen deel met degenen die daar behoefte aan hebben.

Via deze blog wil ik deze ontbrekende schakel in het licht te zetten. U zult daarom niet alleen mijn persoonlijke verhalen kunnen lezen, maar ook de ervaringen zoals ik ze opdeed bij deze bijzondere Helende Mensen. Om het voor u lezers makkelijker te maken er inspiratie uit te halen, gericht hulp te vinden bij bepaalde stappen op uw eigen helende pad. De schuingeschreven stukken zijn mijn persoonlijke ervaringen.

2.De natuur, je natuur

Eén van de meest helende stappen, zoals ik het keer op keer ervaar: Zoek de natuur op, het symbool van het vrouwelijke, om het contact met de aarde weer te herstellen. Op een plek waar je gewoon kan zijn, ruimte krijgt voor jezelf. Waar er niemand is die wat van je wil, of waar je voor hoeft te zorgen. Waar je weer voelt wie je bent en wat je wil in dit leven. Waar je je herinnert dat je deel uitmaakt van diezelfde natuur. Maar, het betekent ook, geef ruimte aan je eigen natuur, aan de wijsheid van je lichaam.

Krachtplaatsen: Vroeger wisten druiden met hun wichelroedes die plekken te vinden waar de energiestromen heel zuiver en krachtig waren. Waar de verbinding tussen en hemel en aarde sterker was dan op andere plekken. Die plekken, krachtplaatsen, werden hun heiligdommen. Er werden menhirs op geplaatst om ze aan te duiden. En mensen gingen ernaar toe om rust te vinden, zichzelf terug te vinden, antwoorden te vinden op hun vragen. Later, toen het christendom zich verspreidde werden er kerkjes op gebouwd. Nog steeds zijn er van die hele oude romaanse kerken te vinden in Frankrijk, Engeland en verder in Europa waar de leyleinen elkaar op zo’n manier kruisen dat je verbinding met het onzichtbare, het goddelijke er heel sterk is. Op sommige plekken er Zwarte Madonna’s gevonden. Die, hoe kan het ook anders, stonden voor de verbinding met de aarde en daarvoor vereerd werden. Op veel van die oude krachtplaatsen zijn later grote belangrijke kathedralen zijn gebouwd. Áls je ooit op zon plek ben geweest, bijvoorbeeld de kathedraal op Mont Saint Michel,

Mont Saint Michel, ooit een krachtplaats van druiden, daarna door de kerk geconfisceerd. Heeft volgens wichelroede-experts heel sterke krachtstralen.

mont saint michel

Maar als je de kathedraal van Chartres, of de Notre Dame van Parijs kent, dan herken je wel wat een indruk het maakt.

Die plekken bestaan ook in Nederland, mooie plekken in de natuur, waar je, gewoon door er te zijn, je krachten terugvindt. Soms zijn er oude kerkjes. Vaak zijn er buitenplaatsen en landhuizen in de buurt, omdat de adel en patriciers in vroeger tijden al bewust dat soort plekken in de natuur opzocht om er hun buitens te bouwen.

Gooilust, het gebouw is nu in gebruik als kantoor, je kan er heerlijk wandelen

gooilust

Maar het kan ook gewoon je eigen tuin zijn, waar je met je handen de aarde kan bewerken. Er zijn vele mooie plekken op de aarde, waar de natuur uitbundig aanwezig is. Of het nu bossen of weilanden zijn, of de zee, de bergen.

In deze tijd zijn steeds meer mensen gevoeliger. Als je ziek bent geweest is dat vaak zo, maar ook als je je ontwikkelingsproces ingaat, en oude patronen loslaat, word je gevoeliger. Het begrip Hoog Sensitieve Personen, HSP, hoeveel van ons herkennen zich daar niet in?Aan de ene kant hebben we meer last van drukte, lawaai, eerder geprikkeld worden door stresn eerder vermoeid zijn. Aan de andere kant zorgt die gevoeligheid ervoor dat we ook meer fijne signalen kunnen opvangen. Dat onze intuitie sterker wordt. Gevoelige mensen hebben steeds meer behoefte om naar de natuur te gaan. Om daar de rust en ruimte te voelen. Te ontspannen, én opgeladen te worden, zichzelf terug te vinden.

Er komen steeds meer plaatsen die zich daarvoor lenen. Ik was op zo’n plaats, Slangenburg, in het oosten van Nederland. http://www.kasteelslangenburg.nl/ Het is geen hotel, maar “een plaats van rust, bezinning en ontmoeting”. Ik logeerde er 2 dagen, volgde het vaste ritme. Kon doen en laten wat ik wilde. Genieten van het mooie huis. Genieten van de prachtige natuur. Genieten van de inspirerende gesprekken, met voor mij onbekende andere gasten. Schrijven, slapen. Na een paar dagen kwam ik als herboren terug.

Ik gun iedereen in Nederland veel meer van dat soort krachtplaatsen. Met een biologische tuin erbij, waar je, als je wil, via je handen het contact met de aarde weer kan herstellen. En met paarden in de buurt, waar je, als je er behoefte aan hebt, het contact met je gevoelens te herstellen, of je te laten spiegelen, of koesteren. Een plek waar je je kan opladen, en je krachten terugvindt. Waar je contact hebt met anderen, die er toevallig op het zelfde moment zijn als jij. En waarvan je zal merken dat die er nooit voor niets tegelijkertijd met jou zijn.

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+

Een reactie plaatsen