De pimpaljoen(het lieveheersbeestje)

FullSizeRenderFullSizeRender 2.jpgIMG_5572 (2)

Ik kan er niet omheen. Het lieveheersbeestje vraagt mijn aandacht.Gisteren zaten er twee in mijn slaapkamer: een in de wasbak en een op een appelvormige steen die daar ook ligt. Maar gisteren kwam ik er toe om erover te schrijven. Toen ik vanmorgen mijn schoenen wilde aandoen, zat er weer een. Oké, oké.

Terwijl de laatste punten op de i worden gezet voor mijn boek zie ik links en rechts alle tips en wijsheden die iedereen aanprijst. Hoe een doelgroep te kiezen, hoe meer gezien te worden, hoe klanten te werven, hoe succesvol te zijn.

Maar veel van de tips beklemmen me. Alsof ze me vastzetten in een patroon.Geven het gevoel dat als ik daar niet in mee zou gaan, dat hét me dan niet zou lukken. Wat het dan ook zou zijn wat ik zou willen.En wat wil ik? Gewoon mezelf zijn. Mijn stralende zelf zijn.

Ik dook in het boek van Christiane Beerlandt en vond natuurlijk precies de woorden die mijn hart deden opspringen in deze overgangs fase waarin ik zo benieuwd ben wat mijn leven me gaat brengen.

“Als een ontdekkingsreiziger die nieuwe gebieden exploreert en vrijmaakt, er zich meester overmaakt.[..] Zijn boodschap voor “Geluk” aan de Mens? Pimpaljoentje kijkt niet meer om en weet dat hierin zijn geluk ligt; het onbevreesd verder doorgaan, zich door niets of niemand laten afleiden, onverstoorbaar op zijn pad.Het nieuwe ontginnend, steeds verder, regelmatig heerlijke voeding tot zich nemend, Kracht in zich opbouwend met het oog steeds voorwaarts gericht.[..] De tijd is rijp. De zonkracht in jezelf heeft al genoeg energie verzameld in jouw wezen…

 

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+

Een reactie plaatsen