The heart asks for pleasure first!

Vier jaar geleden reed ik in de auto toen ik werd gebeld door een vriendin. Ze vertelde dat ze een tweede paard had gekocht. Ik was blij voor haar, maar toen ik de telefoon opging voelde ik tranen. Wat had me zo geraakt?

( Ik blijf je eeuwig dankbaar Renée!)

In die dagen was ik druk bezig me te beraden hoe ik mijn talenten zou gaan inzetten om anderen, die net als ik kanker hadden gehad, te helpen. Maar dit bericht van mijn vriendin bracht me van mijn stuk. Ik was jaloers. Ze had haar hart gevolgd. Wat deed ik? Volgde ik mijn hart? Mijn hart?

Mijn hart wilde eigenlijk helemaal niemand meer redden, maar ook gewoon, een paard. Thuisgekomen speelde ik een muziekje op de piano. Mijn ogen vielen op de titel van het stukje: The heart asks for pleasure first.( uit de film the piano).

Het werd de aanzet voor mijn blog pluk de appel en voor het avontuur dat ik aanging toen ik echt mijn eigen paard uitkoos. ( ik had de titel toen volgens mij  nog wat beter moeten bestuderen:-)) ik zie nu wat er onder staat: THE HEART ASKS PLEASURE FIRST. (THE PROMISE/THE SACRIFICE))

Ik ben bijna klaar met mijn boek.

Een laatste puzzelstukje werd me net aangereikt door een post op Facebook, een stukje uit het tijdschrift Kind, van Paul de Blot, inmiddels 91 jaar en als honorair hoogleraar Spiritualiteit verbonden aan de Business Universiteit Nyenrode. ‘Een kind moet leren om samen te werken met zijn naaste omgeving, zoals vriendjes en gezinsleden. Tegelijk moet het de kans krijgen een sterke innerlijke kracht te ontwikkelen. Heb plezier!

Hoe kunnen we onze kinderen begeleiden in het ontwikkelen van hun zijnskracht? ‘Heb vooral plezier in wat je zelf doet,’ raadt De Blot met nadruk aan. ‘Alleen iets doen omdat het moet is geen inspirerend voorbeeld voor hen.’ En uiteindelijk gaat het om plezier hebben in het leven: dáárin vinden we onze zingeving. Met twinkelende ogen: ‘In de Bijbel staat in het scheppingsverhaal ‘…en God zag dat het goed was.’ Maar eigenlijk klopt die vertaling niet. Als je de oorspronkelijke tekst leest staat er ‘…en God had er plezier in.’ Dat mogen wij als mensen ook hebben!’

(Goh,- ik bedoel God- als we dát eerder hadden geweten, ik bedoel, heeel wat eerder, dan was er nooit een appel van goed en kwaad geweest, maar de appel van de keuze van je hart, namelijk, van plezier ! en waren we waarschijnlijk nooit dat paradijs uitgejaagd)

 

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+

Een reactie plaatsen