Van ruis naar rust.. De magie van je eigen pad

Langzaam aan wordt het me duidelijke welke kant ik op ga. Ik was en ben nog steeds regelmatig helemaal in de war en heel verdrietig: ik had toch zo’n mooi plan samen met Jugueton! We waren zo goed bezig samen. En dan gaat hij ineens een andere kant op..!

Noli me tangere, zijn woorden die me iedere keer weer te binnen schieten als ik aan hem denk. Een tijd geleden schreef ik er al een stukje over. Het zijn de woorden die Jezus zei toen Maria Magdalena zijn graf kwam bezoeken, zag dat het leeg was en hem daar ineens levend voor haar zag staan. Nog steeds worden deze woorden, (die komen uit het Aramees, vertaald naar het Griekse Haptein), vertaald naar het Nederlands  als “raak me niet aan”. Maar wat zeggen ze dan? Wat betekenen ze dan?

Veel beter klopt voor mij de vertaling: Hou me niet vast. (Die andere vertaling voor het Griekse woord Haptein) En dat is nou juist wat ik steeds hoor als ik denk aan mijn dierbare Jugueton daar achter de sluiers van die andere wereld. “Hou me niet vast. Laat me los”

Dan draai ik mijn verdrietige gedachten om en denk aan een prachtig wit, vrij paard, totaal in zijn kracht, die me bijstaat als ik het nodig heb. Ik voel zijn onbevangen vrolijkheid. Het geeft mij ook een vrij gevoel. Hij herinnert me dan aan mijn eigen kracht, waar hij me, juist ook in de laatste dagen voor hij overleed steeds weer aan herinnerde.

“Die rustige plek in jezelf, ga daar naar toe, daar vind ik je, vinden we mekaar en daar geven we mekaar kracht, daar heb ik je nodig”, waren zijn woorden, terwijl de dierenartsen op de IC met infusen en andere handelingen bezig waren.

Zoveel heb ik van hem geleerd. En wat heeft hij me uitgedaagd. Ga in je kracht staan waren telkens zijn woorden en liet me dat, zeker in het begin, niet op al te zachte wijze ervaren. Maar wat bedoelde hij ermee? Ik ging op zoek in mijn hoofd, waar allerlei theorieën en inzichten mekaar buitenlings afwisselden. Wilde daar controle zien te krijgen over al die intense gevoelens die hij bij me opriep.

Maar stap voor stap werd het helderder, en steeds beter leerden we er samen te zijn, in die rust en ruimte. Schreven we een boek, Pluk de appel.

En groeide onze verbinding, omdat ik de verbinding met mezelf herstelde.

“Vanaf hier kan ik je veel beter helpen”, hoorde ik m laatst zeggen vanuit die onzichtbare wereld. Pfff, terwijl ik m nog zo mis voel ik zijn duwtjes in mijn rug, zijn energie. Helpt hij me te focussen. Kan ik de ruis loslaten en de rust en ruimte vinden in mezelf. Me weer bewust worden van mijn kracht.

En groeide het plan, waarin we anderen willen uitnodigen hun eigen weg terug naar zichzelf te vinden, daartoe geholpen door de paarden. Alle ingrediënten voor het plan lagen al klaar. Ik hoefde alleen maar JA te zeggen.

En JA zei ook Bernadette Nijhuis van Chevalja, op mijn vraag dit traject samen te gaan begeleiden. Hoera! We werken immers al jaren tot ons beider plezier samen.

Gisteren tijdens de open dag van de Gelukkige Ruiter Academie kreeg en nam ik (met n duw in mn rug van Jugueton!) de ruimte het plan voor het eerst in de openbaarheid te brengen.

De magie van je eigen pad. Een jaartraject Persoonlijke Ontwikkeling met Paarden.

Een jaartraject waarin je de weg terug naar jezelf en je eigen kracht gaat ontdekken, samen met andere gelijkgestemden, daarin bijgestaan door paarden.

 • Heb je ook zo’n diep verlangen naar vreugde en plezier in je leven?
 • Zou je graag vrij,onbevangen en vol vertrouwen in het leven staan?
 • Voel jij je altijd al tot in het diepst van je wezen geraakt door paarden?
 • Angst, maar ook liefde, laten ze je gewoon niet onberoerd?
 • Zou je willen onderzoeken wat ze je te vertellen hebben, waar ze je toe uitnodigen?
 • Zou je graag een bewuster leven leiden, en je daarin laten begeleiden door paarden?
 • Zou je je intuïtie willen ontwikkelen en meer in je dagelijkse leven willen verankeren?
 • Heb je een gevoelige aard, word je vaak overspoeld door je gedachten
  en kan je maar moeilijk aarden?
 • Is het nou eindelijk Jouw Tijd?

Dan is dit iets voor jou! De komende tijd zal ik met meer informatie komen.

Maar je kan ook al bij mij Titia.Hennemann@illuminosa.nl of Bernadette Nijhuis info@chevalja.nl terecht voor vragen.

 

Fijn als je dit deelt!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+

Een reactie plaatsen